Leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni piimälimppua. Ja nämä limput olivat todella hyviä maultaan! Teen varmasti toistekkin :-)
Jouluinen piimälimppu (4 kpl):
1 l piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
n. 9 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl ruisjauhoja
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
n. 9 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl ruisjauhoja
Voiteluun:
½ dl siirappia
½ dl vettä
½ dl siirappia
½ dl vettä
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet.
Sekoita jauhoja taikinaan vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä
paikassa n. 1 tunnin.
2.
Leivo kohonneesta taikinasta 4 pyöreää limppua ja kohota liinan alla
väh. 30 min. Limput ovat aika isoja, joten kerralla et pysty paistamaan kuin
kaksi limppua.
3.
Pistele kohonneita limppuja haarukalla. Voitele siirappivedellä.
4.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 min. Voitele
siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana. Suojaa limpun pinta
tarvittaessa alumiinifoliolla, kun se on saanut ruskean sävyn.
5. Kääri jäähtyneen limpun ympärille
leivinpaperia ennen muovipussiin laittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti