Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kuppikakkuja. Ne on onnistui ihan kohtuu hyvin, mutta resepti oli aika makea minun mieleeni. Ehkäpä kuorrutteen olisi voinut tehdä kermasta ja tuorejuustosta, niin täyte ei olisi ollut niin makea.
Valkosuklaiset mangokuppikakut
n. 12 kuppikakkua
Kuppikakkutaikina
100 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
100 g Fazer valkoinen leivontasuklaata raastettuna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua appelsiinin tai mandariinin kuorta
2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
100 g Fazer valkoinen leivontasuklaata raastettuna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua appelsiinin tai mandariinin kuorta
Kuorrute:
60 g pehmeää voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
100 g mangotuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
100 g mangotuorejuustoa
Paistolämpötila 175 astetta.
Vatkaa ensin munat, sokeri ja
vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Lisää voiseos kananmunavaahtoon yhdessä maidon ja raastetun appelsiinin/mandariini
kuoren kanssa. Lisää sen jälkeen raastettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe
yhteen erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos sen jälkeen vaahtoon ja sekoita
hyvin.
Aseta muffinssimuotit muffinssipellille.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota 12 kuppikakkua vuokiin ja paista
uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute. Vatkaa voi,
vaniljasokeri, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi taikinaksi.
Lisää taikinaan mangotuorejuusto
ja vatkaa hyvin. Laita kuorrute pursotinpussiin.
Aseta kuppikakut
tarjoiluastialle, pursota kuorrutetta päälle ja korista lopuksi raastetulla
valkosuklaalastuilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti