Eilen tein suolaisia piirakoita. Toisena tein suppilovahveropiirakan, jonka postasin tänne viimeksi ja toisena tein tex-mex piirakan. Olen pikku hiljaa ihastunut aina vaan enemmän ja enemmän vähän tulisempaan makuun. Tämän piirakan maku on oikein hyvä. Pieni tulisuus piirakassa sopii kuin nenä päähän. Tällä ohjeella piirakasta tulee sopivasti tulinen, mutta ei kuitenkaa niin että suusta lyö liekkiä! Nams! :-)
TEXMEX-piirakka
Pohja
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
0,75 dl vettä
Nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 min
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
0,75 dl vettä
Nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 min
Täyte
400g jauhelihaa (itse käytin hirvenjauhelihaa)
½ pss hot
taco spice mix –mausteseosta
1 dl vettä
½ paprika
homejuustoa
Paista jauheliha ja paprika, sekoita
jauheliha-paprikaseoksen joukkoon ½ pss hot taco spice mix –mausteseos ja vesi.
Laita täyte pohjan päälle.
Päälle
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
Sekoita munat, ruokakerma, vesi ja suola. Kaada seos
piirakan täytteen päälle ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Laita
piirakka uuniin vielä 20 min tai niin kauaksi aikaa, kunnes piirakan pinta
vähän ruskettuu.
Hyväksi havaittu tex mex piirakka taas uunissa, nam :)
VastaaPoistaSe on Eija hyvää! :-P Tein itekkin sitä tässä muutama päivä sitten ja muutaman muun piirakan.
VastaaPoista