lauantai 2. marraskuuta 2013

Toffeinen mustikkahyydykekakku


Yövuoron jälkeen voi nauttia pienen syntisen palan toffeista mustikkahyydykekakkua. :-P Tähän mennessä parhaimman makuista hyydykekakkua mitä olen maistanut. Ihana toffeen maku, jonka raikastaa mukavasti mustikka.

Toffeinen mustikkahyydykekakku

pohja:
1,5 prk piltti päärynäsose
150 g digestive -keksiä

täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g maitorahkaa
3 dl kuohukermaa
5-6 liivatelehtä

kiille
200 g mustikoita
3 rkl marjamehua
2 liivatelehtä

ohje:
Laita keksit muovipussiin ja murskaa pieneksi. Sekoita kulhossa keksimurska ja päärynäsose. Painele seos 20 cm irtopohjavuokaan. 

Liota pienen aikaa liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito ja maitorahka sekaisin kulhossa. Vispaa kuohukerma kulhossa vaahdoksi. Sekoita liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita seos karamellisoitu kondensoinnun maidon ja maitorahkan joukkoon sekoittaen samalla. Lisää seokseen lopuksi vielä kermavaahto ja sekoita. Levitä seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Ja laita kylmään väh.2 h. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi likoamaan. Ota kakku kylmästä pois. Soseuta mustikat ja marjamehu yhdessä. Sekoita liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivateseos mustikkasoseen joukkoon. Levitä mustikkaseos kakun päälle ja laita kakku jähmettyyn jääkaappiin vähintään 3h, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti