sunnuntai 3. marraskuuta 2013
Veneperunat, lihapullat ja remouladedippi
Eilen sain aikaiseksi vihdoin tehdä lihapullia. Lihapulliin käytin puolet hirvenjauhelihaa ja puolet nauta-sikajauhelihaa. Päätin lisäkkeeksi tehdä veneperunoita sekä dippinä oli kaupasta ostettua Chipstersin remouladekastiketta.
Veneperunat
perunoita
öljyä
mausteita
Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi. kuori ja lohko perunat sopiviksi lohkoiksi. Laita lohkot kulhoon ja ripauta öljyä joukkoon ja lisää mausteet
myös. Sekoittele perunoita hyvin kulhossa ja laita perunat pellille. Laita pelli uuniin ja pidä siellä noin. 45min, kunnes perunoissa on mukava rusketus. Ota perunat uunista ja mausta tarvittaessa vielä vähän lisää.
Lihapullat
hirvenjauhelihaa
nauta-sikajauhelihaa
vettä
korppujauhoja
mausteita
loraus kermaviiliä halutessa
makeaa chilikastiketta
kananmunia
Laita vettä kulhoon ja sinne korppujauhot turpoamaan hetkeksi. Lisää kananmunat, chilikastike ja mausteet. Laita jauhelihat seokseen. Ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Valmiista taikinasta pyörittele haluamasi kokoisia lihapullia pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti