keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku


Leivoin myös laukkukutsuille mustikka-valkosuklaahyydykekakun. Alla ohjetta siihen,.
Oli taas ihanaa leipoa, kun alkoi loma. Jotenkin sitä sai kiireettömästi leipoa :-) Viime aikoina onkin mennyt moni leipomus kyllä ihan mönkään! Yhdestä tekeleestä unohtui osa aineksista ja sitten joutui melkein joka aineen soveltaan, eikä loppu tulos ollut häävi..
Täyte:
50 g sulatettua valkosuklaata




Pohja:
75g digestivekeksejä
75g domino-keksejä
75 g voita tai margariinia

4 liivatelehteä
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl kiehuvaa vettä
1 prk Flora Vanillaa
Kuorrute:
1prk piltti mustikkasosetta
100g mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Koristelu:
Valkosuklaaraitoja ja sokerihelmiä.
1.Murenna keksit murusiksi muovipussissa ja sekoita murut sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sen pohjalle.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. vesihauteessa tai mikrossa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljavaahto ja valkosuklaa-tuorejuustoseos keskenään tasaiseksi.
3.Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohkaisena nauhana täyteseokseen koko ajan vatkaten. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi.Paseeraa mustikat. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet veteen ja lisää mustikkasose ja paseeratut mustikat ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.

5. Irrota kakku vuoastaan veitsellä varovasti kiertäen.
6. Sulata valkosuklaata ja tee raitoja kakkuun ja ripottele raitoihin sokerihelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti