lauantai 4. tammikuuta 2014

Kolmen sienen sienipiirakka


Uskokaa tai älkää, olin tänään suppilomettällä! :-D Harvoin sitä näin tammikuun alussa suppilovahveroita metsästä löytää! Päätinki tätä saalistani hyödyntää ja tehdä oman pään mukaan kolmen sienen sienipiirakan.

Kolmen sienen sienipiirakka
(pellillinen)

Pohja:
250-300g pehmeää voita
5 dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
1,5 dl vettä

Täyte:
Tuoreita tai kuivattuja suppilovahveroita
1 prk kanttarelleja
1 prk herkkusieniä
0,5-1 kpl paprikaa
homejuustoa

Kuorrutus
4 munaa
2 prk ruokakermaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus basilikaa

Päälle:
juustoraastetta

Nypi kulhossa pehmeä voi ja vehnäjauhot. Lisää juustoraaste ja vesi. Taikinan voi laittaa hetkeksi kylmään, niin se vähän jämäköityy. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, painele haarukalla pohjaan reikiä ja laita pohja uuniin ja esipaista 225 asteessa 10min. Laita suppilovahverot hetkeksi pannulle, jotta neste haihtuu niistä. Ota suppilot hetkeksi sivuun ja laita paprikan palat pannulle hetkeksi. Sekoita hetken päästä joukkoon kaikki täytteen sienet ja kieputtele niitä hetki pannulla. Siirrä pannu sivuun. Sekoita kuorrutteen aineet sekaisin kulhossa.

Ota piirakkapohja uunista pois. Kaada päälle täyte ja täytteen päälle kuorrute ja ripottele vielä juustoraastetta piirakan päälle. Paista vielä piirakkaa 200 asteessa n. 25 min, kunnes pinta on vähän ruskettunut.

NAUTI!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti