sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Nougat tiikerikakku

Tämän ohjeen olen joskus bongannut kinuskikissan blogista ja ihastuin tähän erilaiseen tiikerikakkuun. Varsinkin jääkaappikylmänä tämä on parhainta. Oikein mehevää ja maukasta. Suosittelen kokeilemaan.

Nougat tiikerikakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 isoa munaa
¾ dl maitoa
200 g maraboun dubbel nougat:ia
3 rkl kaakaojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat vaahtoon yksitellen. Lisää joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet. Sulata nougat mikrossa ja sekoita sekin taikinaan.
Ota taikinasta erilliseen kulhoon n. 1/3 osa taikinaa ja sekoita sihen kaakaojauhe. 
Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja tasoita pinta. Levitä sen päälle kaakaojauheella värjätty taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
Pistele kahdella haarukalla kakkuun raidat. Ja paista kakkua 150 asteisessa uunissa noin 1 tunnin verran. Jos kakun pinta tummuu, niin siihen voi laittaa folioo suojaksi. Kun kakku on kypsä, ota se uunista ja kumoa se lautaselle mahdollisimman pian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti