maanantai 25. marraskuuta 2013

Herkullinen suppilopiirakka



Minuun on tainnut nyt purra oikein iso leivontakärpänen, kun joka päivä tekee mieli taikoa erilaisia herkkuja. Tänään leivoin muutaman suolaisen piirakan, toinen niistä oli herkullinen suppilovahveropiirakka :-) Rakastan syksyisin sienestämistä ja olin tänäkin syksynä moneen otteeseen keräämässä sieniä. Keräsin suppilovahveroita useamman sangollisen ja osan kuivasin ostamallani kuivurilla. Tähän piirakkaan  liotin kuivattuja suppiloita noin puolisen tuntia.

Herkullinen suppilopiirakka

Pohja

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
0,75 dl vettä

Nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 min

Täyte

2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
4 pekonisiivua
1/2 paprika
homejuustoa

Liota suppilot 3 dl vettä n. 1/2 tuntia. Laita pannu kuumenemaan. Hienonna paprika ja pekoni pieniksi paloiksi. Kaada suppiloiden joukosta liika vesi pois ja laita suppilot pannulle. Kieputa suppiloita pannulla kunnes vesi haihtuu, lisää paprika ja pekoni. Anna seoksen vähän aikaa olla pannulla. Ota pannu sivuun. Kun piirakan pohja on esipaistunut 10 min. Otetaan piirakka uunista ja lisätään täyte piirakkapohjan päälle. Laita oman mielesi mukaan homejuusto nokareita päälle.

Päälle

2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita munat, ruokakerma, vesi ja suola. Kaada seos piirakan täytteen päälle ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Laita piirakka uuniin vielä 20 min tai niin kauaksi aikaa, kunnes piirakan pinta vähän ruskettuu.

Ja Bon Apetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti