lauantai 14. joulukuuta 2013

Kylmäsavulohi hyydykekakku



Kylmäsavulohi hyydykekakku:

Pohja:
 80 g hapankorppua
1 pala REAL tummaa täysjyväleipää
50g voita
tilliä

Murskaa hapankorput pieneksi muruksi ja pieni täysjyväleipä pieniksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita voisula leipämurskan joukkoon ja lisää sekaan tilliä oman maun mukaan. Painele leipävoiseos irtopohjavuoan pohjalle (20cm halkaisija).

Täyte:
170g kylmäsavulohta
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
loraus sitruunamehua
 tilliä, mustapippuria, suolaa
1 dl kermaa
3 liivatelehtä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, mausteet ja pieneksi pilkottu kylmäsavulohi. Laita 3 liivatelehtä likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Mittaa 1 dl kermaa kulhoon ja lämmitä se ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivatekermaseos muun seoksen joukkoon ja kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Laita hyydykekakku kylmään hyytymään yön yli. Koristele kakku sitruunalla ja kylmäsavulohikiehkuralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti