keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kanelicrumblella muffinssit

Heippahei!
Aikaa on taasen vierähtänyt. Ennätimpä lopulta vähän tännekkin. Kävin tänään noukkimassa mustikoita ja siitä innostuneena kokeilin tehdä tälläisiä muffinsseja. Tässä teille reseptiä.


kanelicrumblella mustikkamuffinssit
(16 kpl)

muffinit
7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta tai sulatettua voita
2 muna
1,5 dl piimää tai maitoa
6 dl mustikoita

Kanelicrumble:
1 ¼ dl tavallista sokeria tai fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl pehmeää voita
1 ½ tl kanelia

Ota jääkaapissa säilytettävät tuotteet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe sekaisin isossa kulhossa esimerkiksi vispilällä.


Tee kuivien aineiden keskelle nuolijalla kolo ja lisää joukkoon juokseva rypsiöljyvalmiste/ tai voisula, maito/ piimä ja kevyesti etukäteen vispilällä sekoitetut kananmunat. Taittele märät aineet kuivien sekaan varovasti. Tärkeää on varoa ylisekoittamista, riittää kunhan ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Taikinan tulisi olla melko paksua.

Lisää mustikat taikinan joukkoon samaa tekniikkaa käyttäen. Pakastettuja mustikoita ei tarvitse etukäteen sulattaa, vaan ne lisätään taikinaan jäisinä. 

Nostele lusikalla taikina tukeviin muffinssivuokiin ja täytä vuoat vain noin 2/3 täyteen. Muffinssit tulevat nousemaan reilusti, jolloin ylimääräinen taikina pursuaa ulos. 

Varmista, että voi on pehmennyttä kanelicrumblea varten.  Lisää voin joukkoon jauhot, sokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi sormin tai lusikalla. Murustele crumblea reilusti muffinssien päälle.

Laita muffinssit uuniin n. 20minuutiksi keskitasolle, kunnes ovat päältä kauniin ruskeita ja tikkuun ei jää taikinaan kokeiltaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti