tiistai 7. tammikuuta 2014

Porkkanainen suklaakuivakakku


Ostin joulun alla porkkanoita porkkalaatikkoa varten. Porkkanalaatikon teko jäi kuitenkin ja porkkanat jäivät kaappiin. Nyt siivotessa huomasin, että osa niistä on vielä hyviä. Päätin hyötykäyttää ne vielä ja tehdä jotain kuivakakkua, jossa on porkkanaa. Hyllyllä näin joulusta jääneen suklaarasiankin, jossa ne "pahat" suklaat olivat enään jäljellä. Silppusin ne pieniksi lastuiksi ja laitoin nekin kuivakakun joukkoon. Näin tuli nekin hyötykäyttöön, kun muutoin ne olisivat roikkuneet laatikossaan kuukausi tolkulla. :-)

Eli näin syntyi porkkanainen suklaakuivakakku.

Porkkanainen suklaakuivakakku
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g kermaviiliä
  • 150g "pahoja" joulukonvehtia tai tummaa suklaata
  • 2 porkkanaa
  • Laita huonelämpöinen voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja laita yleiskone täydelle teholle tai vispaa käsivispaimella. 
  • Lisää voisokerivaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen edelleen vatkaten.
  • Kypsennä raastettu porkkana mikrossa n. 1min. ajan. Rouhi puukolla suklaat pieniksi lastuiksi.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja sihtaa kuiva-aineseos siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen taikinaan kermaviilin kanssa vuorotellen.

    Lopuksi lisää taikinaan porkkaraaste ja suklaalastut.
  • Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun leipävuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti