sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Veneperunat, lihapullat ja remouladedippi


Eilen sain aikaiseksi vihdoin tehdä lihapullia. Lihapulliin käytin puolet hirvenjauhelihaa ja puolet nauta-sikajauhelihaa. Päätin lisäkkeeksi tehdä veneperunoita sekä dippinä oli kaupasta ostettua Chipstersin remouladekastiketta.




Veneperunat

perunoita
öljyä
mausteita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi. kuori ja lohko perunat sopiviksi lohkoiksi. Laita lohkot kulhoon ja ripauta öljyä joukkoon ja lisää mausteet
myös. Sekoittele perunoita hyvin kulhossa ja laita perunat pellille. Laita pelli uuniin ja pidä siellä noin. 45min, kunnes perunoissa on mukava rusketus. Ota perunat uunista ja mausta tarvittaessa vielä vähän lisää.

Lihapullat

hirvenjauhelihaa
nauta-sikajauhelihaa
vettä
korppujauhoja
mausteita
loraus kermaviiliä halutessa
makeaa chilikastiketta
kananmunia

Laita vettä kulhoon ja sinne korppujauhot turpoamaan hetkeksi. Lisää kananmunat, chilikastike ja mausteet. Laita jauhelihat seokseen. Ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Valmiista taikinasta pyörittele haluamasi kokoisia lihapullia pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti