maanantai 25. marraskuuta 2013

TEX-MEX-piirakka


Eilen tein suolaisia piirakoita. Toisena tein suppilovahveropiirakan, jonka postasin tänne viimeksi ja toisena tein tex-mex piirakan. Olen pikku hiljaa ihastunut aina vaan enemmän ja enemmän vähän tulisempaan makuun. Tämän piirakan maku on oikein hyvä. Pieni tulisuus piirakassa sopii kuin nenä päähän. Tällä ohjeella piirakasta tulee sopivasti tulinen, mutta ei kuitenkaa niin että suusta lyö liekkiä! Nams! :-)

TEXMEX-piirakka

Pohja

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
0,75 dl vettä

Nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 min

Täyte

400g jauhelihaa (itse käytin hirvenjauhelihaa)
½ pss hot taco spice mix –mausteseosta
1 dl vettä
½ paprika
homejuustoa

Paista jauheliha ja paprika, sekoita jauheliha-paprikaseoksen joukkoon ½ pss hot taco spice mix –mausteseos ja vesi. Laita täyte pohjan päälle.

Päälle

2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa


Sekoita munat, ruokakerma, vesi ja suola. Kaada seos piirakan täytteen päälle ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Laita piirakka uuniin vielä 20 min tai niin kauaksi aikaa, kunnes piirakan pinta vähän ruskettuu.

2 kommenttia:

  1. Hyväksi havaittu tex mex piirakka taas uunissa, nam :)

    VastaaPoista
  2. Se on Eija hyvää! :-P Tein itekkin sitä tässä muutama päivä sitten ja muutaman muun piirakan.

    VastaaPoista