keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Karjalanpiirakat ja munavoi

Tänään tein karjalanpiirakoita riisipuurotäytteellä ja sen kanssa munavoita.



Riisipuuro

3 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
1 tl suolaa
nokare voita
1 muna

Mittaa 3 dl vettä kattilaan ja kiehauta se. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Anna kiehua 5-10 min. Sekoita joukkoon 7dl maitoa. Hauduta puuroa n. 40-45min. Mausta valmis puuro suolalla ja voinokareella. Kun puuro on jähtynyt, sekoita joukkoon yksi kananmuna.

Piirakkataikina

2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja

Sekoita kulhossa kylmä vesi ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi.

Kun taikina on valmista, Tee taikinasta pötkylä ja leikkaa siitä pieniä palasia (voit leivontaa odottavat palaset säilöö muovin alle, jotta ne eivät kuivu). Kaulitse jokaisesta palasesta ohut lätyskä ja täytä se riisipuurotäytteellä ja rypytä reunat. Paista piirakat uunissa 275 asteessa n. 10-15min. Voitele uunista tulleet piirakat halutessasi voisulalla tai upota maito-voi sekoitukseen.


Piirakoiden kyytipoijaksi tein munavoita. Johon käytin 7 munaa, voita ja suolaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti