torstai 21. marraskuuta 2013

Maistuisiko vehnänen? ;-)


Työpäivän jälkeen päätin tehdä litran pullataikinan nousemaan. Tein jätti wiinerpitkon (jonka sisään kätkeytyy omena-kaneli marmeladi ja vaniljakreemi), voipullia ja korvapuusteja. Leipomuksistani tuli erinomaisen hyviä ja vihdoin opin "mestarilta" hyvän pullataikinan (täällä päin nisutaikinan) salat ;-)

1 l pullataikina

1 l maitoa
4 pss kuivahiivaa
2 rkl kardemummaa
2,5 tl suolaa
1 muna
3 dl sokeria
300 g pehmeää voita
vehnäjauhoja ( sen verran, jotta taikinasta tulee kiinteää ja ei tartu kulhon reunoille).

Tein taikinan yleiskoneellani. Käytin taikinakoukkua ja kone hurruutti kolmosella. Lämmitin maidon mikrossa ja sekoitin lämmitettyyn maitoon kuivahiivan, kardemumman, suolan, munan ja sokerin. Lopuksi lisäsin  pikku hiljaa jauhoja ja puolessa välissä laitoin rasvat joukkoon. Jauhoja lisäsin, kunnes taikina oli oikeanmoista.

Pullat paistoin 225 asteessa n. 12-15 min.





2 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan jätti pitko ja varmasti myös herkullinen! Laitoin sinulle haasteen blogiini! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi :-) pitkosta tuli kyllä aika iso, mutta myös herkullinen :-)

    VastaaPoista