keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Mansikkainen toffeehyydykekakku


Tein mansikkaisen toffeehyydykekakun tässä muutama päivä sitten. Mansikka raikastaa mukavasti makeaa toffeista täytettä. Tämä punainen hyydykekakku sopii erinomaisesti vaikka joulun ajan kahvipöytään.


Mansikkainen toffeehyydykekakku

pohja:

1,5 prk piltti päärynäsose
150 g digestive -keksiä

täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g bulgarian jogurttia
3 dl kuohukermaa
5-6 liivatelehtä

kiille
200 g mansikoita
3 rkl marjamehuatai tilkka vettä
2 liivatelehtä

ohje:
Laita keksit muovipussiin ja murskaa pieneksi. Sekoita kulhossa keksimurska ja päärynäsose. Painele seos 20 cm irtopohjavuokaan. 

Liota pienen aikaa liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito ja bulgarian jogurtti sekaisin kulhossa. Vispaa kuohukerma kulhossa vaahdoksi. Sekoita liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita seos karamellisoitu kondensoinnun maidon ja maitorahkan joukkoon sekoittaen samalla. Lisää seokseen lopuksi vielä kermavaahto ja sekoita. Levitä seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Ja laita kylmään väh.2 h. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi likoamaan. Ota kakku kylmästä pois. Soseuta mansikat sauvasekottimella ja marjamehu tai tilkka vettä. Sekoita liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivateseos mansikkasoseen joukkoon. Levitä mansikkaseos kakun päälle ja laita kakku jähmettyyn jääkaappiin vähintään 3h, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti