torstai 5. joulukuuta 2013

Itsenäisyyden kakkutorttu



Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin tehdä pika kakkutortun, johon tulee suomenlippu. Jos olisi ollut tarvikkeita ja aikaa, niin olisin tehnyt kakusta vielä koristeellisemman, mutta kyllä tämäkin käy ;-) Jos vaikka veisi iltavuoroon kakun, täytyy vaan tarkastaa vielä maku. Toivottelen kaikille hyvää itsenäisyyden päivää!! :-)

Itsenäisyyden kakkutorttu

Torttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5-2 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot sihdin läpi. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 5-7 min.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa torttupohja sille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi.  Anna levyn jäähtyä.

Täytteeksi
mansikkasurvosta
kermarahkaseosta

Survo sauvasekottimella mansikat hienoksi soseeksi. Vaahdota kerma ja makeuta se. Laita pohjan päälle mansikkasurvos ja sen päälle kermarahkaseos. Kääri torttu rullalle.

Kuorrutus
kermavaahtoa
sinistä väriainetta

Vaahdota kermaa ja jaa se kahteen osaan. Värjää toinen osa siniseksi. Laita valkoinen kermavaahto ja sininen kermavaahto omiin pursotuspusseihin. Pursota sinisellä kermallavaahdolla suomen lippu  ja muu osa pursotetaan valkoisella kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti