tiistai 3. joulukuuta 2013

Valkosuklaiset mangokuppikakut



Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kuppikakkuja. Ne on onnistui ihan kohtuu hyvin, mutta resepti oli aika makea minun mieleeni. Ehkäpä kuorrutteen olisi voinut tehdä kermasta ja tuorejuustosta, niin täyte ei olisi ollut niin makea.

Valkosuklaiset mangokuppikakut

n. 12 kuppikakkua

Kuppikakkutaikina
100 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
100 g Fazer valkoinen leivontasuklaata raastettuna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua appelsiinin tai mandariinin kuorta

Kuorrute:
60 g pehmeää voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
100 g mangotuorejuustoa

Paistolämpötila 175 astetta.
Vatkaa ensin munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää voiseos kananmunavaahtoon yhdessä maidon ja raastetun appelsiinin/mandariini kuoren kanssa. Lisää sen jälkeen raastettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos sen jälkeen vaahtoon ja sekoita hyvin.
Aseta muffinssimuotit muffinssipellille. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota 12 kuppikakkua vuokiin ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute. Vatkaa voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi taikinaksi.
Lisää taikinaan mangotuorejuusto ja vatkaa hyvin. Laita kuorrute pursotinpussiin.

Aseta kuppikakut tarjoiluastialle, pursota kuorrutetta päälle ja korista lopuksi raastetulla valkosuklaalastuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti