lauantai 7. joulukuuta 2013

Mehevät mokkapalat




Inspiroiduin eilen, kun eräs työkaveri kyseli mokkapalojen ohjetta ja päätin kokeilla pitkästä aikaa tehdä niitä. Minulla on ollut niihin ihan hyvä ohje, mutta tapani mukaan muuttelin sitä hieman ja tein pohjasta vielä paksumman ja yritin mehevöittää pohjaa laittamalla pohjataikinaan maitosuklaata. Mokkapaloista tuli hyviä, mutta seuraavalla kerralla laitan vielä tuplasti suklaata enemmän :-P

Mehevät mokkapalat

Pohja:
6 munaa
4,5 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
4,5 rkl kaakaojauhetta
4,5 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 dl maitoa
300g voisulaa
90-100g maitosuklaata

Kuorrutus:
n. 1 pkt tomusokeria
75g voisulaa
7,5 rkl vahvaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniliinisokeria

Ohje:
Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (muista välillä sekoittaa suklaata, ettei se pala mikrossa pohjaan). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita joukkoon voisula ja sulatettu suklaa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 200`asteessa n. 15-20min. Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti. Koristele nonparelleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti