keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Korvapuustit



Pakastin täyttyy leivonnaisista, mihinkähän mä näitä kohta laitan? Tänään leivoin 4 erilaista pullaa. Sain juuri laitettua leipomukset pakastimeen. Pakastimen kansi meni juuri ja juuri kiinni :-D Täytys varmaan nyt keskittyä vaan ruuanlaittoon, eikä leipoa vähään aikaan mitään. Mutta kuinka se mahtaa onnistua???

Korvapuustit

1l pullataikinta
1 l maitoa
4 pss kuivahiivaa
2 rkl kardemummaa
2,5 tl suolaa
1 muna
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g pehmeää voita
vehnäjauhoja ( sen verran, jotta taikinasta tulee kiinteää ja ei tartu kulhon reunoille).

täyte
voita
kanelisokeria

Tein taikinan yleiskoneellani. Käytin taikinakoukkua ja kone hurruutti kolmosella. Lämmitin maidon mikrossa ja sekoitin lämmitettyyn maitoon kuivahiivan, kardemumman, suolan, munan ja sokerit. Lopuksi lisäsin  pikku hiljaa jauhoja ja puolessa välissä laitoin rasvat joukkoon. Jauhoja lisäsin, kunnes taikina oli oikeanmoista. Laita taikina kohoamaan 30min. Kun taikina on kohonnut, leivo taikinasta isoja levyjä ja sivele siihen pehmeää voita ja ripottele päälle kanelisokeria. Rullaa levy rullalle, leikkaa siitä kolmion muotoisia paloja, painele korvapuusteiksi ja laita puustit pellille. Anna hetki kohota. Voitele puustit munalla ja laita päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa n. 12-15min.

2 kommenttia:

  1. Hei, tykkäät selvästi leipoa usein, joten annan vinkin, että kannattaa puolittaa taikinamäärät aina välillä niin voi leipoa useammin ilman, että pakastin räjähtää! :D Itse tykkään leipoa äidin luona, koska siellä on sisaruksetkin paikalla leivoksiani mussuttamassa, niin ei tarvitse kaikkea yksin syödä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä vinkki, kiitos :-) Mulla on vähän paha vika, että kun leivon jotain niin tykkään tehdä kunnolla niitä :-D

      Poista