sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Mini bounty-patukat


Tämä leipomispäivä oli taas yksi niitä, jotka ei alkanut ihan mallikkaimmin! Ennen leivonnan aloittamista tarvitsin yhden ohjekirjan. Noh sitä ei tietenkää meinannut löytyä yhtäkkiä mistää. Menin omasta mielestäni kaikki mahdolliset paikat läpi, eikä kirjaa näkynyt. Kiukun vallassa alkoi rumat sanat lentämähän ja askeleet kovenehen. :-D Nooh löyty se kirja lopulta hyllyn päältä, mutta oli siinä taas sopeva alkaa leipomahan kun fiilis oli täysin kadonnut. Sitten kun aloin sulattamaan suklaata näitä patukoita varten, niin enköhän onnistunut suklaan polttamaan lautasen pohjalle, kun jäin ajatuksissani ihailemaan joulukuusta. Kyllähän siinä taas ittiäni kiittelin! ;-)

Noh, loppu kuitenkin hyvin. Mini bounty patukat onnistuivat oikein hyvin ja maistuvat siltä miltä pitääkin. :-) Tämän ohjeen olen joskus bongannut suklaapossun -blogista.

Mini Bounty-patukat

Aineet:
1.5 dl kuohukermaa
1.5 dl fariinisokeria
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
n.4 dl kookoshiutaleita
1 rkl voita

Päällinen:
n. 250 g maitosuklaata

Ohje:
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Lämmitä kunnes sokeri sulaa. Keittele seosta muutaman minuutin ajan, kunnes se paksenee ja vesilasiin tiputettu tippa jähmettyy. Sekoita joukkoon suola, vaniljasokeri, kookoshiutaleet sekä voinokare. Painele massa leivinpaperin päälle n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä, kunnes se hieman kovettuu. Leikkaa siitä sitten pieniä paloja.  Laita palat leivinpaperin päälle lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään .

Sulata suklaat varovasti mikrossa varovasti sekoittaen. Upota leikatut kookosneliöt nopeasti suklaaseen ja nosta esim. haarukalla leivinpaperin päälle kovettumaan. Säilytä palat jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti