tiistai 17. joulukuuta 2013

Perinteinen perunalaatikko

Perunalaatikko

4 l perunasosetta
7 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl keitinlientä
1,5 l maitoa
3 tl suolaa
2 dl siirappia
2,5 tl kanelia
1,5 dl sulatettua voita

Keitä kuoritut perunat. Kaada keitinvesi, ota osa talteen. Soseuta perunat. Lisää soseeseen osa keitinliemestä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Laita seos lämpimään paikkaan imeltymään n. 6 h. Sekoita imeltyneeseen seokseen maito, sulatettu voi ja mausteet. Lisää mausteita makusi mukaan. Annostele seos voideltuihin vuokiin ja paista miedolla lämmöllä 150 asteessa kolmisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti