tiistai 10. joulukuuta 2013

Jouluinen piimälimppu

Leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni piimälimppua. Ja nämä limput olivat todella hyviä maultaan! Teen varmasti toistekkin :-)

Jouluinen piimälimppu (4 kpl):
1 l piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
n. 9 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl ruisjauhoja
Voiteluun:
½ dl siirappia
½ dl vettä

1.  Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 1 tunnin.
2.  Leivo kohonneesta taikinasta 4 pyöreää limppua ja kohota liinan alla väh. 30 min. Limput ovat aika isoja, joten kerralla et pysty paistamaan kuin kaksi limppua.
3.  Pistele kohonneita limppuja haarukalla. Voitele siirappivedellä.
4.  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 min. Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana. Suojaa limpun pinta tarvittaessa alumiinifoliolla, kun se on saanut ruskean sävyn.

5. Kääri jäähtyneen limpun ympärille leivinpaperia ennen muovipussiin laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti