lauantai 7. joulukuuta 2013

Ananaspäärynäpiirakka




Vapaapäivinä leipominen on mukava ajanviete. Tykkäänkin kokeilla uusia reseptejä ja tarjoilla leipomuksia tutuille ja ystäville. :-) Olen soveltanut tähän piirakkaan useampaa reseptiä ja lisäillyt itse ainesosia. Tein piirakan tavalliseen piirakkavuokaan ja ohjeen määrät ovat juuri sopivia tähän vuokaan. Tätä piirakkaa voi soveltaa monellalailla ja laittaa täytteeksi pelkkää ananastakin tai sitten jotain marjoja.

Ananaspäärynäpiirakka

pohja
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
1 prk ananasmurskaa
½ prk päärynää pilkottuna
2 dl kermaviiliä tai maitorahkaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään muna. Sekoitetaan kuivat aineet joukkoon. Taputellaan vuoan pohjalle (itse välillä kastelen vedellä käsiä, niin taikinan taputtelu on helpompaa). Täytteeseen tulevat aineet sekoitetaan kulhossa kaikki sekaisin. Kaadetaan pohjan päälle tasaisesti. Paistetaan uunissa n. 200 asteessa 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti